Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

HyEnd Fed κεραία με 3 μπάντες 10/20/40 m

Κατασκευαστής: HyEndFed
159.00
Σύντομη Περιγραφή:
Προσφέρει εξαιρετική απόδοση ακτινοβολίας λόγω πολύ καλού συντονισμού και χρήσης υλικών με χαμηλές απώλειες.
70-282-15951
Σε Απόθεμα
+

Οι κεραίες HyEndFed είναι κεραίες τύπου λ/2 με πολύ καλές επιδόσεις και ευκολία τοποθέτησης. Οι συγκεκριμένες κεραίες αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία τα προβλήματα που έχουν πολλές κεραίες όταν εγκαθίστανται σε περιορισμένους χώρους (όπως η ταράτσα ενός κτιρίου μέσα σε πόλη). Δίνουν επίσης λύση για εύκολη και αποδοτική εγκατάσταση κεραίας σε περιπτώσεις φορητών σταθμών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι θέλουν να εγκαταστήσουν μια κεραία σε κτίρια μέσα στον αστικό ιστό είναι αυτά της χαμηλής απόδοσης αλλά και του τρόπου εγκατάστασης. Πχ μία κάθετη κεραία θέλει πολλά radial για να έχει αξιοπρεπή απόδοση και ένα δίπολο θέλει τουλάχιστον δύο σημεία στήριξης και τροφοδοσία με βαρύ ομοαξονικό καλώδιο στο κέντρο. Τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις είναι πολύ δύσκολο να γίνουν στον χώρο που διαθέτει μια ταράτσα ή στην περίπτωση μιας πρόχειρης εγκατάστασης φορητού σταθμού στις διακοπές ή στην εξοχή.

 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, που είναι και η πλειονότητα των εγκαταστάσεων ραδιοερασιτεχνικών κεραιών που γίνονται σήμερα, η χρήση μιας κεραίας λ/2 είναι πράγματι μια πολύ καλή λύση. Οι κεραίες λ/2 μπορούν να τροφοδοτηθούν από το ένα άκρο. Έτσι η εγκατάστασή τους γίνεται πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται τροφοδοσία στο κέντρο της κεραίας αλλά στο ένα άκρο της. Ένα απλό καλάμι ψαρέματος, ένας ιστός ή ένα δέντρο είναι το μόνο που χρειάζεται για την εγκατάσταση μιας κεραίας λ/2. Η χρήση μήκους κεραίας λ/2 αυξάνει την αποδοτικότητα ενώ για τις χαμηλές μπάντες για να κρατήσουμε το μήκος μικρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πηνίο προσαρμογής.
 
Οι κεραίες από την εταιρία HyEndFed λαμβάνουν υπ΄ όψη τους όλα τα παραπάνω. Δίνουν λύση και στο πρόβλημα της σύνθετης αντίστασης στο σημείο τροφοδοσίας μιας κεραίας λ/2, που είναι πολύ υψηλή, με την χρήση ενός ειδικής κατασκευής UnUn με λόγο 1:50. Με την χρήση του UnUn η μεγάλη σύνθετη αντίσταση του σημείου τροφοδοσίας υποβιβάζεται σε τέτοια τιμή που όλα τα antenna tuners μπορούν εύκολα να συντονίσουν. Μερικές φορές, ανάλογα με τις συνθήκες δεν χρειάζεται ούτε tuner και φυσικά με τις κεραίες λ/2 της HyEndFed δεν θα χρειαστείτε ποτέ αντίβαρο. Όλα τα παραπάνω κάνουν τις συγκεκριμένες κεραίες ιδανικές για εγκατάσταση σε περιορισμένους χώρους αλλά και για χρήση σε φορητούς σταθμούς.
 
Η κεραία HyEndFed 3 Band 10/20/40 ανήκει στην σειρά κεραιών που δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω. Η συγκεκριμένη κεραία διαθέτει ένα πηνίο συντονισμού σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο τροφοδοσίας. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση ακτινοβολίας λόγω πολύ καλού συντονισμού και χρήσης υλικών με χαμηλές απώλειες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Μέγιστη ισχύς: 200W
  • Μήκος: 11.85 μέτρα
  • Περίβλημα UnUn
  • Πολυκαρβονίδιο με στεγανοποίηση
  • IP67 και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Συνδετήρας: SO-239 επάργυρος
  • Υλικό κατασκευής: Ανοξείδωτος χάλυβας
  • Χρειάzονται radial ή αντίβαρα??? OXI
  • Απώλειες στο κύκλωμα συντονισμού: <0.8 dB, <1.5 dB στα 10 μέτρα
 
Αν έχετε πρόβλημα χώρου και χρειάζεστε μια κεραία με την πιο εύκολη δυνατή εγκατάσταση ή αν θέλετε μια κεραία για τις εκδρομές, τις διακοπές ή το εξοχικό, οι κεραίες HyEndFed είναι μια από τις καλύτερες λύσεις με μεγάλη απόδοση ακτινοβολίας και προπάντων άνετη τοποθέτηση.
Κατασκευαστής:
HyEndFed